Harmaa kissa nukkuu sateenkaaren väreissä hohtavan näppäimistön päällä

Keysmashhöijfdl1! Puheenaiheena sateenkaareva pelaaminen

Pelit ja peliyhteisöt ovat itseilmaisun ja vapauden maailma, mutta samalla myös marginalisoitujen ihmisten häirinnän linnake. Mikä tekee pelistä tai pelaamisesta queerin? Entä miten pelaamalla murretaan LGBTQIA+ elämää ankeuttavia normeja?

Keskustelemassa toimittaja Joonatan Itkonen ja tutkija Aasa Timonen. Kutsumme myös yleisön mukaan keskustelemaan!

Joonatan Itkonen on toimittaja, joka on erikoistunut kirjoittamaan peleistä ja elokuvista etenkin neurokirjon näkökulmasta. Hänen tekstejään on julkaistu esimerkiksi Pelaajassa, KonsoliFINssä, Helsingin Sanomissa, Debug Magazinessa ja Filmhoundsissa.
www.toisto.net
https:/­/­www.instagram.com/­joonatanitkonen

Aasa Timonen on tutkija Tampereen Yliopiston Game Research Labissa. Hänen tutkimuksensa käsittelee pelien tarinoita, maailmoja ja niiden transmediaalisuutta. Aasa on toiminut kymmenen vuotta kriitikkona ja kulttuurikirjoittajana, mukaanlukien LGBTQ+ verkkomedia Kehrääjän kulttuuritoimituksen vastuutoimittajana, jossa hän on kirjoittanut laajasti representaatiosta eri medioissa.
https:/­/­linktr.ee/­AasaT

Ennen tai jälkeen keskustelun kannattaa myös piipahtaa merkeistä ja symboleista kertovassa näyttelypelissä eli Merkillisessä Skidipelissä.

Tapahtuma on osa Helsinki Priden virallista ohjelmaa: https://pride.fi/tapahtumat/keysmashhoijfdl1-puheenaiheena-sateenkaareva-pelaaminen/