Aikuinen ja lapsi liikkuvat näyttelyssä. Heillä on iloiset ilmeet ja lapsi näyttää leikkisän vauhdikkaalta.

Pysyvä näyttely

Pysyvä näyttely on Merkin sydän. Tervetuloa median historian ja viestinnän ilmiöiden maailmaan.

Merkkiin saapuessasi astut sisään Helsingin Sanomien entisiin toimitiloihin. Sanomalehtitalona toimineen rakennuksen tunnelma on oleellinen osa uutta Merkkiä.

Näyttelymme viesti on vapaan median merkitys demokratialle. Sen keskeisiä käsiteltäviä teemoja ovat journalismi, sananvapaus ja disinformaation torjunta.

Merkittäviä hetkiä ja kokemuksellisuutta

Suuri aikajanamme alkaa seitsemän vuosituhannen takaa, mutta usko tai älä, käsiteltävät aiheet ovat merkittäviä juuri nyt. Lukutaidolle ja -harrastukselle on varattu oma osastonsa, jolla haluamme kannustaa paitsi pitämään lukutaidosta huolta, myös leikittelemään ja viihtymään tekstien parissa.

Merkin näyttelyssä historia elää arkistolähteiden, esineiden, tarinoiden ja vuorovaikutteisten kohteiden kautta. Vanhat kirjeet kertovat lehtibisneksestä ja sen tekijöistä kuohuvalla 1800-luvulla. Kiellettyjen kirjojen hyllystä löydät yllättäviäkin sensuroituja teoksia.

Näyttelyssä pääset myös pohtimaan, ovatko kissavideot tai Instagram-päivitykset journalismia, oliko John F. Kennedyn murha salaliitto, tai mitä pitää tehdä, jos identiteettivaras kaappaa henkilöllisyyden.

Lukupisteessä voit tutustua Lasten uutisiin ja nauttia sekä uudesta että vanhemmasta lastenkirjallisuudesta – useilla eri kielillä. Tai ehkä näyttelystä löytyy uusi ystävä, jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia ankankielisen puhelimen avulla?