Lapsi kuuntelee museossa videoruudun ääntä kädessä pidettävästä luurista.

Lasten Merkki

Lasten Merkki on täynnä ihmeteltävää ja koettavaa. Lapset ovat meille tärkeitä vieraita, joten kokosimme tälle sivulle vinkkejä lapsille, lapsiperheille ja lapsiryhmille.

Merkin näyttelyt sopivat kaikenikäisille. Pysyvän näyttelymme Lukemisen ilo -osasto on tehty erityisesti lapsia varten. Löydättekö yhdessä Merkin tilasta isot hauskat keltaiset kaaret? Seuraamalla niitä löydät tietoa Aku Ankasta, pääset kokemaan Lasten uutiset ja päädyt viihtyisälle lukualueelle. Merkissä on jatkossakin myös lapsille suunniteltuja, toiminnallisia vaihtuvia näyttelyitä.

Varaa Lasten Merkkiin syventävä opastus tai inspiroiva työpaja. Lue lisää maksuttomista ryhmäpalveluistamme: Opastukset ja työpajat


Vinkkejä lasten museokäyntiin

Varaa aikaa vierailuun

Museokäynnille kannattaa varata riittävästi aikaa. Näin ehditte tutustua näyttelyn yksityiskohtiin omaan tahtiin, eikä tule kiireen tuntua.

Herkistä aistit ja aivonystyrät

Merkistä löytyy paljon kiinnostavia juttuja, joita on kiva tutkia yhdessä. Jos jokin asia ihmetyttää, Merkin henkilökunnalta saa lisätietoja. Miksi? on Merkissä erittäin toivottu kysymys.

Nälkä? Väsyttää?

Ei hätää – Merkki on täynnä lepopaikkoja. Tuoleilla ja penkeillä voi ja saa istua. Kahviautomaatista voi ostaa myös kaakaota ja mustikkamehua, ja omiakin eväitä voi syödä aulan pöydissä. Lapsiryhmien eväidensyöntipaikka sovitaan erikseen henkilökunnan kanssa. Huolehditaan yhdessä, että taukopaikka pysyy siistinä myös seuraavia vierailijoita varten.

Vierailun jälkeen

Millaista Merkissä oli? Haluatko jättää meille palautetta tai seurata meitä somessa? Jutelkaa vierailusta myös jälkikäteen yhdessä.