Politiikkaa ja pilailua: Tieteiden yö Merkissä

Poliittiset pilapiirrokset yhdistivät, erottivat, naurattivat ja ärsyttivät sata vuotta sitten ja niin myös nykyisin. Piirrosten tutkija ja poliittinen piirtäjä kertovat työstään. Illan aikana piirretään pikapilapiirroksia hatusta temmatuista aiheista, hauskimmat palkitaan!

Tapahtumassa avataan yleisölle Merkin uusi näyttely Oki Räisäsen 1930-luvun pilapiirroksista.

Ohjelma

Klo 17.00. Oki Räisänen -näyttelyn avajaissanat.

Klo 17:15. Kotimaisen poliittisen pilalehdistön ja pilapiirrosten historiaa. Professori Sari Kivistö (Tampereen yliopisto).

Klo 17:45. Arkistokierros. Arkiston tutkija esittelee pilapiirrosaineistoja. Kierroksen maksimiosallistujamäärä on 15 henkeä. Varmista paikkasi ilmoittautumalla kierrokselle sähköpostitse osoitteeseen . Mukaan pääsee ilman ennakkoilmoittautuimsta, jos kierroksella on tilaa. Kulkureitillä, museon ja arkiston välillä on portaita. Kierroksen kesto on vajaat 30 minuuttia.

Klo 17:45. Hatusta temmattu piirroskilpailu käynnistyy. Avoin kisa, jonka aiheet arvotaan kirjaimellisesti hatusta. Tarjoamme piirustusvälineitä, omiakin saa käyttää.

Klo 18.15. Pilapiirtäjä Sira Moksi kertoo työstään poliittisena piirtäjänä.

Klo 19.00. Sira Moksi palkitsee kisan parhaat. Sen jälkeen museo on avoinna klo 20 asti.

Karikatyristi Teppo Järvi piirtää tapahtuman ajan livekarikatyyrejä. Piirros valmistuu noin 10–15 minuutissa ja sen hinta on 20 € / henkilö. Maksutavat: käteinen, kortti ja Mobile pay. Tepon verkkosivut: www.sirhenrik.com

Tieteiden yö

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Tutustu koko ohjelmaan Tieteiden yön verkkosivuilla osoitteessa www.tieteidenyo.fi

Tästä pääset tilaamaan Tiedetapahtumien ystäväkirjeen.