Iso pino erilaisia zinejä päällekkäin

Pienlehtien queerhistoriaa Suomessa

Pienlehdet eli zinet ovat omaehtoinen osa sateenkaarihistoriaa. Tutkijoiden ja zinentekijöiden puheenvuorojen jälkeen vapaata keskustelua, lukemista ja mahdollisuus lahjoittaa oma zine kokoelmaan.

Tapahtuma on osa Helsinki Priden virallista ohjelmaa ja se järjestetään yhdessä Feministisen sarjakuvatoiminnan kanssa.

Ohjelma:

  • Roju eli Johanna Rojola esittelee Feministisen sarjakuvatoiminnan queer-zinejen kokoelmaa ja keruuta.
  • Tutkija Anna Vuorinne esittelee Moninaisuus suomalaisessa sarjakuvahistoriassa: vähemmistöt ja itserepresentaatio -hanketta.
  • Taiteilija Taneli Kemppi kertoo omista zineistään.

Tapahtuma Helsinki Priden tapahtumakalenterissa.


Tule mukaan toteuttamaan sateenkaarevaa zinearkistoa!

Feministinen sarjakuvatoiminta perustaa sateenkaarevan zinearkiston. Mutta miten? Tule mukaan vuoden 2024 aikana järjestettäviin työpajoihin luetteloimaan, miettimään pienlehtien säilyttämistä ja tapoja tuoda arkistoaineistoja niistä kiinnostuneiden ihmisten ulottuville.

Feministiseen tapaan otamme asioista selvää yhdessä. Toimintaa fasilitoi kuraattori Johanna Rojola eli roju, joka on erityisen kiinnostunut arkistoinnista, yhdessä toimimisesta ja feministisestä tiedontuotannosta.

Otamme myös vastaan lahjoituksia! Sateenkaarevat zinet, sarjakuvat ja muu diy-aineisto kiinnostaa.

Sateenkaareva zinearkisto esittäytyy Median museo ja arkisto Merkissä maanantaina 24.6. klo 16-17:30. Pienlehtien queerhistoriaa Suomessa -rapahtuma on osa Helsinki Pride -viikon ohjelmaa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Zinearkiston toiminnan aloittamista ovat tukeneet Sateenkaarihistorian ystävät ry., Median museo ja arkisto Merkki ja Postimuseo.

Kysy lisää: