Yksityiskohta @yhdyssanansaattajan meemistä

@yhdyssanansaattaja: Paraati paikalla

Yhteen vai erikseen? @yhdyssanansaattajan meemit näyttävät, mitä kaikkea tästä valinnasta voi seurata.

Yhdyssana on yhdyssana, kuuluu vanha viidakon sanonta. Jos sääntöä ei noudata, saattaa käydä niin, että lastenlaulun hämähäkin vie ”tulisade rankka” eikä ”tuli sade rankka”. Instagram-meemitili @yhdyssanansaattaja havainnollistaa sitä, mitä seuraa, kun sanoja kirjoitetaan eri tavoin yhteen tai erikseen.

@yhdyssanansaattaja on kainuulaislähtöinen, mutta sittemmin helsinkiläistynyt 37-vuotias sarkasmin ja kielellisen huumorin sydänystävä ja suurkuluttaja. Hän ylläpitää myös ontuviin puujalkavitseihin erikoistunutta meemitiliä @puujalat_maassa. Tilien yhteenlaskettu seuraajamäärä on tällä hetkellä suurempi kuin Joensuun asukasluku, joten sanaleikeistä kumpuava huumori selvästikin puhuttelee suomenkielistä internet-kansaa.

Toisten kirjoitusvirheille naureskelua pidetään usein ja ihan syystäkin ilkeämielisenä. @yhdyssanansaattajan olemassaolon tarkoitus on kuitenkin vilpitön. Meemeillä ei osoitella muiden mokia, vaan kaikki käytetyt kuvat ovat tilin ylläpitäjän laatimia. Meemit havainnollistavat, miten pienilläkin kirjoitusasun muutoksilla voi olla dramaattinen merkitys ja kirjoitetun asian tarkoitus voi muuttua täysin.

PS: Joensuun asukasluku oli 77 513 asukasta vuonna 2023.