Stadissa tehty 2024

Näyttelyssä on esillä neljäntoista Stadin AO:ssa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa vuosina 2023–2024 opiskelleen opiskelijan projektityötä.

Projektityöt ovat opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia työkokonaisuuksia, ja ne on tehty osana opintoja useissa eri tutkinnon osissa. Opettajat ohjaavat työprosessia ja arvioivat lopputulosta yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Työt tähän näyttelyyn valitsi raati, joka koostui Stadin AO:n media-alan ja kuvallisen ilmaisun ammatillisista opettajista. Merkin nimeämä palkintolautakunta valitsee näiden töiden joukosta parhaaksi katsomansa työn. Voittaja julkistetaan Merkin Painokellarissa Taiteiden yönä 15.8.2024 klo 18 järjestettävässä tilaisuudessa.


Stadin AO – media-alan moniosaajien kouluttaja

Stadin AO:n eli Stadin ammatti- ja aikuisopiston media-alan ja kuvallisen ilmaisun koulutus jatkaa vuonna 1919 perustetun Helsingin kirjapainokoulun perinteitä graafisen alan ammattilaisten kouluttajana. Opiskelijaksi haetaan yhteisvalinnassa suoraan peruskoulusta tai jatkuvan haun kautta. Ympärivuotinen jatkuva haku on nuorille ja aikuisille tarkoitettu joustava väylä hakeutua opintoihin.

Opiskelijat käyttävät mm. tietokoneita, digipainokoneita, suurkuvatulostimia, tarraleikkuria, tasoleikkureita, laserkaiverrinta, offsetpainokoneita (1-, 2- ja 4-värisiä) ja taittolaitteita, seripainokoneita, vihkolinjaa, liimasidontakonetta, 3D-tulostimia, skannereita ja laminointi-foliointikonetta. Opiskelijoiden käytössä on myös nykyaikainen valokuvastudio monipuolisine kuvauskalustoineen sekä erilaisia värinhallintamittalaitteita.

Opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan alan työpaikoissa, mm. digi-, offset- ja seripainoissa sekä mainostoimistoissa, isojen konsernien mainososastoilla, valokuvaamoissa ja kustantamoissa.

Mediapalvelujen tai kuvallisen ilmaisun toteuttajiksi valmistuvat opiskelijat siirtyvät työelämään, ammattitutkintoon valmistavaan oppisopimukseen tai hakevat jatko-opintoihin korkeakouluihin.