Meemi. Seinämaalaus tai -stencil, joka esittää rottaa, joka pitelee käsissään kylttiä "ethän usko kaikkea mitä tuut ajatelleeks".

Merkkejä universumilta: Meemikujan avausnäyttely

Meemikujan ensimmäisen näyttelyn teema on merkki, mutta pienellä alkukirjaimella. Museon ja arkiston uutta nimeä ei ollut avoimen meemihaun aikaan vielä julkistettu, mutta halusimme selvittää, millaisia ajatuksia uusi nimi herättää meemintekijöissä.

Merkit, merkitykset ja merkillisyys ovatkin näyttelyssä läsnä, joskus suorasanaisemmin ja joskus täysin kryptisesti. Osa meemeistä on tehty lokakuussa 2023 avattua hakua varten, osa taas on tehty jo aiemmin, mutta todettu haun teemaan sattumalta sopiviksi.

Noin neljäsosa hakuun lähetyistä meemeistä valittiin esille näyttelytilaan. Kuja ulottuu sosiaalisen median palvelu Instagramiin, jossa hakuun lähetettyjä meemejä julkaistaan koko näyttelyn ajan.

Keskustelu, kommentointi ja uudelleenmeemiytys tapahtuvat Meemikujan Instagram-tilin lisäksi kujan seinällä olevassa kommenttiboksissa. Hae kirjoitusvälineet infotiskiltä!

Instagram: @meemikujalla