Muutoksia Merkin aukioloaikoihin syksyllä 2024

Syksy toi pieniä muutoksia arkiston aukioloaikoihin. Museon aukioloajat pysyvät ennallaan, kun taas arkiston aukioloaikoja yhdenmukaistettiin.

Museo:

Museo on avoinna ma-ti ja to-su klo 11.00-17.00. Pidennetty aukiolo on edelleen keskiviikkoisin, jolloin museo on avoinna klo 11.00-18.00.

Arkisto:

Arkisto on avoinna arkisin klo 10.00-16.00. Muina aikoina arkistossa voi asioida sopimuksen mukaan. Ota siis etukäteen yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, mikäli tarvitset arkistopalvelua varsinaisen aukioloajan ulkopuolella.

Merkin sähköisen arkiston runsaihin aineistoihin pääsee nyt tutustumaan myös museon näyttelytiloissa. Aulasta löytyy kaksi tutkijapäätettä, jotka ovat asiakkaiden vapaassa käytössä.

Toisen tietokoneen kautta pääset tutkimaan Kansalliskirjaston digitoimia Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia vuoteen 1979 asti, sekä muitakin digitoituja suomalaisia sanomalehtiä vuoteen 1939 asti. Toisen tietokoneen kautta puolestaan avautuvat Merkin omat arkistoluettelot ja digitoidut aineistot. Merkin henkilökunta auttaa tarvittaessa tutkijapäätteiden käytössä.