Kirjoita kirje vangitulle toimittajalle!

Riippumaton media on tukahdutettu ja toimittajia vangittu Valko-Venäjällä. Merkki haluaa tukea vangittuja journalisteja. Tule museoon ja jätä rohkaiseva viestisi Valko-Venäjän vankiloissa istuville toimittajille.

Lähes 40 valkovenäläistä journalistia istuu parhaillaan telkien takana. Toimittajia on tuomittu tekaistuin perustein jopa 15 vuoden vankeuteen. Heidän rikoksensa on ollut oman ammatin harjoittaminen: tiedon välittäminen valkovenäläiselle yleisölle. Itsevaltaisen presidentti Aljaksandr Lukašenkan arvostelu on riittävä peruste vankilatuomiolle. Uusimmassa lehdistönvapausindeksissä Valko-Venäjä on 180 maan joukossa sijalla 167.

Merkki ja Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen-osasto käynnistivät elokuun alussa yhteisen vankitukitoiminnan. Avasimme museoon postilaatikkoseinän, jonka kautta museokävijät voivat jättää rohkaisevia viestejä vangituille. Seinä tarjoaa tietoa vangituista toimittajista, ja se sisältää toimittajien henkilökohtaiset postilaatikot.

Pyydä kortti ja kynä viestin laatimista varten museon infosta, ja jätä rohkaiseva viestisi solidaarisuuspostilaatikkoon! Kirjoita mieluiten suomeksi tai englanniksi. Viestit käännetään ennen lähettämistä. Toimittajat ilman rajoja kuljettaa viestit perille.

#StandByBelarusianJournalists

Lue lisää aiheesta:

Artikkeli Toimittajat ilman rajoja -järjestön verkkosivuilla

Ylen artikkeli Valko-Venäjän toimittajien ahdingosta ja solidaarisuustyöstä heidän kanssaan