Kuvitus, joka esittää neljää ihmistä museossa. Ihmiset tutkivat seinillä olevia tauluja ja vitriinissä olevia esineitä. Ihmisillä ja myös museon vitriinissä on LGBTQIA+ kulttuuriin liitettyjä esineitä ja asusteita, kuten sateenkaarikassi, Blåhaj-pehmolelu ja takin selkään ommeltuja kangasmerkkejä.

Transmuistojen ilta: Sateenkaarihistoriakuukausi Merkissä

Marraskuussa Merkki ja Postimuseo nostavat esiin transihmisten lähihistoriaa Suomessa. Transmuistojen ilta on keskustelu- ja muistelutapahtuma, jonka aineksina on viime vuosikymmenten transkulttuuriperintö eli erilaiset lehdet, kuvat, verkkomedia ja myös henkilökohtaiset esineet. Meiltä meille -näkökulma fokusoi transaktiivien omiin julkaisuihin, yhteisöihin ja moninaisiin transelämiin.

Huom: Sama tapahtuma järjestetään kahdessa kaupungissa, Helsingissä ja Tampereella. Tapahtumissa on kuitenkin eri keskustelijat. Keskustelijat ilmoitetaan myöhemmin. Haastattelijana toimii tapahtumakoordinaattori Aikku Meura museo Merkistä.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Postimuseon ja Transfeminiinit ry:n kanssa ja se on osa sateenkaarihistoriakuukauden ohjelmaa. Tapahtumassa noudatetaan Merkin turvallisemman tilan periaatteita, jotka löytyvät osoitteesta: https://merkkiin.fi/vierailu/turvallisemman-tilan-periaatteet

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan sateenkaarihistoriakuukautta Merkkiin!

Kuvitus: Sebastian Sotavalta