Iäkäs henkilö käyttää tablettitietokonetta pöydän ääressä. Pöydällä on myös älypuhelin, ja taaempana istuu toinenkin henkilö.

Verkosta virtaa -digiopastus senioreille

Tarvitsetko apua digilaitteesi tai vaikkapa jonkin internetpalvelun käytössä? Vertaisopastus on tietotekniikan ja digilaitteiden käytön opastusta seniorilta seniorille.

Verkosta virtaa -opastustuokiot järjestetään Merkin tapahtumatilassa. Hae kahvikupillinen museon kahviautomaatista ja tule ratkomaan yhdessä älypuhelimeen tai kannettavaan tietokoneeseen liittyviä pulmia.

Verkosta virtaa -toiminnan vertaisopastajat päivystävät syksyllä 2024 Merkissä tiistaina 8.10. ja keskiviikkona 9.10. klo 13–15 sekä torstaina 7.11. klo 10–12 ja neuvovat ikätovereitaan digiasioissa. Vapaaehtoistyötä tekevillä opastajilla on erilaisia taustoja tietotekniikan käytöstä, mutta yhteistä on halu jakaa omaa osaamista ja oppia yhdessä.

Jos mahdollista, niin ota oma laitteesi mukaan digiopastusta varten. Muista myös käyttöön tarvittavat tunnukset ja salasanat. Digiopastukseen ei ole ajanvarausta, vaan vertaisopastajat neuvovat osallistujia kahden tunnin aikana ehtimisen mukaan.

Lue lisää Verkosta virtaa -toiminnasta: https://www.verkostavirtaa.fi