Käsi laittaa postikortin postilaatikkoseinässä olevasta pienestä luukusta. Seinä on päällystetty tekstillä ja kuvilla, jotka kertovat vangituista valkovenäläisistä toimittajista

Toivon pilkahduksia vangituille toimittajille: postikorttien kirjoitustapahtuma

For event information in English: https://merkkiin.fi/en/tapahtumat/sparks-of-hope-for-imprisoned-belarusian-journalists-postcard-writing-event/

Tule kirjoittamaan rohkaisevia viestejä poliittisista syistä vangituille journalisteille ja opi samalla Valko-Venäjän tilanteesta.

Valko-Venäjällä on lohduton tilanne lehdistönvapauden suhteen. Tällä hetkellä noin 40 toimittajaa on tuomittu vankeuteen, koska valtion hirmuhallinto yrittää tukahduttaa vapaan journalismin.

Merkki ja Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen-osasto käynnistivät elokuussa yhteisen vankitukitoiminnan. Merkin postilaatikkoseinän kautta viestit kulkevat valkovenäläisiin vankilan selleihin. Jokainen viesti kertoo siitä, että vankeja ei ole unohdettu, ja työ ihmisoikeuksien edistämiseksi jatkuu kaikkialla maailmassa.

Perjantaina 13.9. klo 14–17 tapahtumassa kokoonnutaan kirjoittamaan vangeille toivon ja rohkaisun viestejä. Paikalla on asiantuntijana toimittaja, mediayrittäjä ja ihmisoikeusaktivisti Ingrid Svanfeldt. Hän kertoo Valko-Venäjän toimittajien tilanteesta ja solidaarisuustyöstä näiden auttamiseksi.

Tiedotuskuva: #toivontallentajat -tempauspäivän nimi ja sen alla teksti nykydokumentointia yhdessä

Tapahtumassa kirjoitetut viestit dokumentoidaan Merkin arkistoon osana museoiden valtakunnallisen tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO:n Nykydokumentointitempausta, jonka teema on tänä vuonna toivo. Viestien kirjoittajat täyttävät suostumuslomakkeen. Viestien dokumentointi on vapaaehtoista.

#toivontallentajat #takoverkosto #nykydokumentointi