Millaista oli aika, jolloin internet oli vielä ihan uusi juttu? 1980–90-lukujen www-pioneerit käyttivät ja usein rakensivat itse omat viestintäalustansa, kuten sähköpostilistat.
Internet mullisti tapamme pitää yhteyttä toisiimme ja se tarjosi LGBTQIA+ -ihmisille uuden tavan rakentaa omia yhteisöjä.
Tapahtumissa muistelemme, keskustelemme ja käsittelemme yhdessä internetin sateenkaarevaa historiaa. Se pitää sisällään niin BBS-purkit, sähköpostilistat, IRC-kanavat, foorumit, verkkosivut, blogit, MySpacen ja muun sosiaalisen median kuin vaikkapa verkkopelaamisenkin.
Tule juttelemaan yhdessä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen internetistä. Tapahtumat eivät ole luentoja, mutta osallistumispakkoakaan ei ole. Tapahtumien toteutuksesta vastaavat Emilia Laulainen (Postimuseo) ja Aikku Meura (Merkki).
Tapahtumasarjan teemat:
Varhaisvaiheet. Millaista oli aika, jolloin internet oli vielä ihan uusi juttu? 1980–90-lukujen www-pioneerit käyttivät ja usein rakensivat itse omat viestintäalustansa, kuten sähköpostilistat.
Suhteet. Miten verkossa on ystävystytty, deittailtu tai luotu muita ihmissuhteita? Missä suhteita muodostettiin ja miten ne siirtyivät kasvokkain kohtaamisiksi?
Homorummutus: Tämä vuonna 2014 yleistynyt sana kuvasi alun perin pilkallisesti LGBTQIA+ oikeuksien aktiivista esiintuomista. Internet ja sosiaalinen media ovat mahdollistaneet sateenkaari-ihmisille oman, usein marginalisoidun näkökulmansa kertomisen. Miten ”homoagendaa” on levitetty verkossa?
Tapahtumat Merkissä:
Sateenkaareva internet: Varhaisvaiheet
ke 31.1. klo 18–19
Sateenkaareva internet: Suhteet
ke 27.3. klo 18–19
Sateenkaareva internet: Homorummutus
to 26.6. klo 18–19:30
Tapahtumat Postimuseossa:
Sateenkaareva internet: Varhaisvaiheet
ke 28.2. klo 18–19
Sateenkaareva internet: Suhteet
ke 24.4. klo 18–19
Sateenkaareva internet: Homorummutus
to 13.6. klo 18–19:30